Materiale

Îngrijirea produselor din lână de alpaca – important!

Alpaca warning traffic sign

Îngrijirea produselor din lână de alpaca este importantă.

Hăinuțele și accesoriile din lână de alpaca sunt de o calitate excepțională. Întreținerea corespunzătoare a acestora este esențială.

Recomandări pentru produsele Petit Kolibri

Îngrijirea corespunzătoare a produselor din lână de alpaca și baby alpaca presupune cunoașterea caracteristicilor fibrei și respectarea anumitor regului/sfaturi la spălarea, stoarcerea, clătirea, uscarea, călcarea produselor.

Spălarea

Pentru îmbrăcămintea și accesoriile din lână de baby alpaca, Petit Kolibri recomandă spălarea cu grijă, în apă rece, cu un săpun delicat. Folosirea apei fierbinți va „șoca” fibrele, făcându-le să se strângă și să se transforme în pâslă.

Încercați să nu utilizați înălbitor cu clor sau chiar Woolite, deoarece aceste produse dure  de curățare vor dăuna produsului. 

Stoarcerea

Evitați stoarcerea, răsucirea, spălarea sau agitarea în alt mod, deoarece acest lucru va duce la împâslire.

Clătirea

Clătiți cu apă și, dacă doriți să folosiți balsam, turnați puțin oțet în apă și veți obține o finisare moale și un aspect plăcut. Mirosul de oțet va dispărea când îmbrăcămintea se va usca.

Uscarea

Pentru uscarea produsului, vă recomandăm să găsiți un loc unde există o bună circulație a aerului, deasupra unei suprafețe. Încercați să nu-l atârnați, deoarece acesta își poate pierde forma.

Călcarea

În cazul în care îmbrăcămintea este încrețită după uscare, puteți să o aburiți ușor cu un fier de călcat  sau pur și simplu să o atârnați în baie, să dați drumul la duș și să lăsați aburul să destindă marginile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *