Materiale

Lâna de alpaca organică – beneficii unice pentru copii

Smiling llamas and alpacas near fence

Lâna de alpaca organică are beneficii unice, mai ales pentru copii. Aceștia pot purta hăinuțe naturale, netratate, moi și călduroase.

Obiectivul nostru este să oferim îmbrăcăminte și accesorii sigure pentru copii, deoarece credem că produsele pe care le ating copiii trebuie să fie în cea mai pură și netratată stare. – Petit Kolibri, Organic alpaca wool

Lâna de alpaca este o lână de calitate excepțională, care provine de la niște animăluțe – alpacale – prietenoase cu mediul în care trăiesc.

Alpacalele din munții Anzi

Alpacalele sunt creaturi mult mai blânde față de ecosistemul lor decât alte tipuri de animale cu lână. Cu picioarele lor moi, alpacalele își pot explora mediul fără a face schimbări în peisaj. Obiceiurile lor de pășunat nu distrug rădăcinile plantelor pe care le consumă. Alpacalele beau mai puțină apă decât alte animale producătoare de lână și fac o cantitate considerabil mai mare de lână.

Alpacalele trăiesc în mod tradițional în munții Anzi, în America de Sud. Peru este una dintre cele mai mari țări producătoare de fire de alpaca din America de Sud.

Firul de alpaca este obținut prin procedee sustenabile

Când primăvara târzie vine în Anzi, indigenii obțin fibra de alpaca de calitate superioară, printr-un proces sustenabil. Perioada de năpârlire [a alpacalelor] este între noiembrie și martie, când în emisfera nordică este toamnă târzie – iarnă. Deși animalele de alpaca nu se bucură de procesul de năpârlire în sine, după ”tunsul” anual se simt mai confortabil. După ce fibra este adunată, este sortată manual de oameni cu experiență…- Petit Kolibri, About organic baby alpaca wool

Firul de alpaca are 16 nuanțe naturale

Firele de lână de alpaca sunt culese și sortate manual de către oameni cu experiență.

Se obțin 16 nuanțe naturale de lână pe care producătorii de îmbrăcăminte și accesorii le pot folosi ca atare.

Lipsa proceselor de vopsire a firelor este un beneficiu, mai ales în producția articolelor pentru copii.

Firul de alpaca este în mod natural lipsit de lanolină

Firul de alpaca este în mod natural lipsit de lanolină și de alte uleiuri care se găsesc în lâna oilor.

Nicio substanță chimică dură nu e necesară pentru prelucrarea firului de alpaca, acest fir fiind 100% natural și sigur pentru mediu.

Fibrele de alpaca sunt biodegradabile

Fibrele de alpaca sunt fire de păr naturale, biodegradabile într-o perioadă relativ scurtă.

Acest aspect este în contrast cu alte fibre sintetice create de om, care au un impact  negativ asupra mediului pe o perioadă lungă de timp.  

Petit Kolibri lucrează lâna de alpaca organică manual/artizanal

Lâna de alpaca organică are beneficii unice apreciate de creatorii de îmbrăcăminte pentru copii. Petit Kolibri este un astfel de brand. Niciun produs Petit Kolibri nu este vopsit sau tratat chimic.

Ciclul de producție al hăinuțelor Petit Kolibri se finalizează cu execuția manuală/artizanală a acestora.

Acest brand utilizează lână de alpaca selectată manual, în culori naturale și netratată. Produsele finale sunt aduse la viață în condiții echitabile de către colective de artizani din Columbia și Peru.

Lâna de alpaca este o fibră specială care este extrem de călduroasă, hipoalergenică și foarte moale.

Poți descoperi lâna de alpaca organică și beneficiile sale unice în oricare dintre produsele Petit Kolibri!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *