Materiale

Lâna merinos – o alegere cu multe beneficii

Scottish sheep looking at camera

Lâna merinos este o alegere cu multe beneficii pentru îmbrăcămintea copiilor.

Lilli & Leopold, brandul care folosește lâna organică de merinos

Lilli & Leopold este un brand, care creează îmbrăcăminte de prim strat (lenjerie) din lână organică de merinos. Modelele hăinuțelor sunt inspirate de hainele tradiționale ale copiilor din Norvegia.

Lâna merinos are fibre incredibil de moi și de delicate. Acestea sunt extraordinar de durabile, ceea ce le face perfecte pentru lenjeria de corp. Nu înțeapă deloc și sunt blânde cu pielea… – Lilli & Leopold, This is Lilli & Leopold

De ce să alegem lâna merinos?

Lâna merinos este o alegere cu multe beneficii pentru cei mici și pentru mămici. Iată de ce!

Lâna merinos este termoregulatoare

Lâna merinos este termoregulatoare, ceea ce înseamnă că va ține copilului de cald când e frig afară și răcoare când e cald.

Este țesătura perfectă pentru copiii mici, care nu sunt capabili să își regleze temperatura corpului în primele luni de viață. Când temperatura mediului crește, fibrele de lână merinos nu numai că absorb transpirația corpului, dar ajută la evaporarea acesteia mai rapid decât alte țesături.  

Copilul se va simți confortabil în hăinuțele de merinos.

Lâna merinos asigură protecție împotriva razelor ultraviolete

Lâna merinos are proprietăți de protecție împotriva radiațiilor prin filtrul său natural pentru ultraviolete (UV).

Ea vă va proteja copilul de radiațiile UV printr-un factor de protecție de la 20 la 50+, în funcție de grosimea/desimea și culoarea țesăturii.

Lâna merinos este rezistentă la foc

Lâna merinos este în mod natural rezistentă la foc, datorită modului de structurare a fibrelor sale. Ea are nevoie de mai mult oxigen decât există în aer pentru a deveni inflamabilă. 

Lâna merinos neutralizează mirosurile

Lâna merinos adună mirosurile neplăcute și le elimină la spălare.  

Lâna merinos se întreține ușor

Stratul exterior protector natural al hăinuțelor din lână merinos ale copilului dumneavoastră va împiedica absorbția permanentă a petelor, astfel încât este ușor să le periați cu o cârpă.

Când îmbrăcămintea e murdară, puteți folosi un detergent bun pentru lână. Pentru pete mai profunde, un bun agent organic de îndepărtare a petelor va face minuni.

Pentru că lâna merinos rezistă la mirosuri, bacterii și pete, nu trebuie să o spălați atât de des și atât de riguros ca pe produsele din material sintetic.

Lâna merinos este durabilă

Lâna merinos este durabilă. Fibrele sale sunt de șase ori mai puternice decât bumbacul, deci le veți trece la hăinuțele preferate până ce copilul iese din ele. 

Lâna merinos este non-alergică

Lâna merinos este non-alergică, făcând-o plăcută pentru pielea sensibilă a bebelușului.

Comparativ cu alte țesături, purtarea de lână merinos pe piele, chiar și pe perioade lungi de timp, reduce foarte mult simptomele eczemei infantile.

Lâna merinos creează un microclimat sănătos pentru pielea copilului.

Fibrele sale moi protejează delicat pielea copilului.