Materiale

Ne place foarte mult lâna merinos

Oaie merinos

Ne place foarte mult lâna merinos! De ce? Ei bine, pentru că are niște caracteristici excepționale

Lâna merinos este naturală, moale și delicată. Oile merinos, care pasc în libertate, sunt tunse de două ori pe an.

Hăinuțele din lână merinos sunt alegerea ideală pentru copii.

Nu înțeapă

Spre deosebire de puloverele tradiționale de lână care produc ”mâncărime”, lâna merinos este o fibră mult mai fină, moale, care se așează cu blândețe pe pielea delicată a copilului.

Sunt termoregulatoare

Termoreglarea este o proprietate foarte importantă când vine vorba de bebeluși, care nu își pot încă regla temperatura corpului în primele luni de viață. Lâna merinos menține căldura corpului când este frig afară și răcorește pielea când aerul este cald. Când temperaturile cresc, fibrele de lână merinos absorb umezeala corpului pe care o evaporă mai repede decât alte țesături. Lâna merinos poate absorbi umiditatea până la 30% din greutatea proprie. Cu toate acestea se simte uscată și își păstrează capacitatea de izolare.

Corpul copilului este optim protejat în orice anotimp. Lâna merinos îl va menține cald și izolat pe vreme rece și răcoros și confortabil pe vreme mai caldă.

Se spală la mașină

Prin natura sa, stratul exterior al firelor de merinos protejează natural și împiedică absorbția petelor. Totuși, atunci când este nevoie, hăinuțele din lână merinos se pot spăla la mașină!

Sunt antialergice

Lâna merinos face miracole pentru pielea sensibilă a bebelușilor.

Cercetările arată că purtarea lânii merinos pe piele pentru o perioadă de timp reduce în mod impresionant eczemele în comparație cu alte țesături. Lâna merinos creează un microclimat sănătos pentru piele. Fibrele moi de lână, hipoalergenice, sunt alegerea perfectă chiar și pentru cea mai sensibilă piele.

Sunt durabile și biodegradabile

Fibrele de lână merinos sunt de șase ori mai puternice decât bumbacul. Când nu se vor mai potrivi copilului dumneavoastră le puteți transmite altui copil. De exemplu, hăinuțele de prim strat ale brandului Lilli & Leopold tind să reziste pentru 3-4 copii… cel puțin.

Îmbrăcămintea din lână merinos durează foarte mult, dar când va veni în sfârșit timpul ca aceasta să fie schimbată, fibrele merinos se vor descompune în mod natural în sol.

Neutralizează mirosurile

Lâna merinos absoarbe mirosurile și le eliberează la spălare.

Lâna nepătată poate fi doar aerisită pentru a-i reda prospețimea.

Cu toate acestea, atunci când articolul tău preferat este murdar, spală-l la temperatură scăzută. Asigură-te că ai la dispoziție un detergent bun pentru lână. Cele mai multe magazine ecologice au aceste produse.

Deoarece merinosul este rezistent la mirosuri, bacterii și pete, nu trebuie să-l speli la fel de des sau la fel de riguros ca sinteticele. Un produs bun pentru îndepărtarea petelor organice va face minuni.

Asigură protecție împotriva radiațiilor

Lâna merinos are un filtru natural de protecție față de razele ultraviolete (UV). Vă va proteja de radiațiile UV până la un factor de protecție care variază de la 20 la 50+, în funcție de grosimea și culorile hainelor.

Lâna este în mod natural rezistentă la foc

Datorită modului în care sunt structurate fibrele de lână merinos, este nevoie de mai mult oxigen decât este disponibil în aer pentru ca acestea să devină inflamabile. Lâna are o rezistență excelentă la flacără, în plus nu se topește și nu se lipește de piele în timpul arderii.

Somn liniștit

Corpul nostru se reface cel mai bine în timpul somnului. Lipsa somnului scade rezistența naturală a organismului, te face nervos și afectează sistemul imunitar. Confortul patului și îmbrăcămintea de noapte joacă un rol foarte important în calitatea somnului nostru și a stării în care ne trezim..

S-a dovedit că dormitul în pijamale de merinos, acoperirea cu păturici de merinos îi ajută pe bebeluși să doarmă mai mult, să se trezească mai puțin în timpul nopții și să doarmă liniștiți.

Copil fericit, părinte liniștit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *